За татуировките, практичноАлекс Борназ е дългогодишна част от културния живот като организатор на концерти, фотограф, режисьор и какво ли още не, но и да не знаете това, той е лесно разпознаваем по улиците на София. Алекс е свързан с едно от най-интересните напоследък места в София: Prison Bound смело отвори, докато други затвориха покрай ограниченията и предложи иновативна смесица от бар, бръснарница и уютно подземие за татуиране на “Генерал Гурко” 10. Няколко практични съвета от него, ако сте се решили да предприемете стъпката:

Татуирането има дълбоко културна и дори историческа стойност. Предава символика, емоция, послание, запазва момент. Проповядваш себе си, проповядваш средата си, легитимираш се на езика на естетиката и мисля, вече много хора с добри обществени позиции го разбраха.
Подобно на много други неща, за някои хора това е спонтанно модно течение, бива опорочено от времето, зле потребено и даже криво разбрано, или казано на източноевропейски жаргон - “чалгаризирано”. Хората на изкуството имаме задачата да обърнем тази представа с примера си. Няколко съвета от мен:


фотограф: Любо Цанков

- Доверете се на правилното студио по конкретен набор от критерии като хигиена и сертификати.
Изберете търпелив татуист, който може да отговори на всичките ви въпроси, особено ако ви е за пръв път.
- Доверете му се, ако ви посъветва, че изборът на място по тялото, размера и детайла на татуса, който искате, всъщност е неправилен.
- Няма нищо по-хубаво от това да имате уникален дизайн, създаден специално за вас. Но за целта вие също трябва да подходите търпеливо, като проведете разговор със своя бъдещ татуист и създадете съвместно своя модел.
- Имайте уважение и предупредете студиото, ако смятате да се откажете от резервацията или имате опасението, че няма да издържите процедурата.
- Предупредете за свои алергични реакции и шокови състояния, за да не се изненадате взаимно в един твърде късен момент.

Приятно татуиране и да си я носите със здраве!Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н