Ивета Стоянова

На границата на реалността и фантазията

Планината и града, градът и планината. Много често, увлечение в ритъма на едното, мечтаем за контраста на другото. А как лесно всъщност можем да ги съчетаем! Предстои топла планинска среща в сърцето на града - Meadows Family MeetUp: Life into the Reality.

SPRING WELCOMING

Рязко нагоре по същата скала върви и цветното настроение, за което значителен принос има едно събитие, обещаващо големи дози от гореспоменатото - HANDMADE DESIGN MARKET.

ЕЛЕКТРОННО ПРОБУЖДАНЕ

За седма поредна година месец април е посветен на традицията на тематичните концерти. Тазгодишната е Electronic Dreams.

На хоризонта се задават наградите "Бар на Годината Бакхус", заедно с мастърклас панел, посветен на бар-културата по света и у нас.

Леговището на книгите

“Книговище” е онлайн игра за деца и младежи. Идеята на платформата е да насърчи четенето за удоволствие и да подобри функционалната грамотност.

LYKKE ИЛИ КАКВО Е ЩАСТИЕ

Вдъхновени от датската философия за LYKKE (люка или щастие в превод от датски), от SOHO са подготвили уютно коледно случване.

ВИРТУАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ

Казват, че промяната е единственото сигурно нещо на този свят. Ден след ден средата наоколо се развива, движена от една велика сила - тази в нас самите.Това искат да ни кажат и организаторите на първата по рода си виртуална конференция в България - Re-Imagining the Future of Central & Eastern Europe.

СУПЕРЖЕНИТЕ

Целта на поредицата е да запознае обществеността с образите на множество важни за историята жени от различни епохи.

Издателство “Дамян Яков” ни среща с викингите - славния северен народ, станал известен на света още през 793 г. Днес ги познаваме като безстрашни войни и умели мореплаватели, но знаем много малко за отделните герои, прославили целия народ.

МОРСКИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ С ЧИСЛА

Казват, че който търси намира. От издателство „Пурко“ са намерили начин да съчетаят игрите, веселието и новите знания по един прекрасен, привидно безгрижен начин – в настолна игра. „Пиратска схватка“ разкрива пред малчуаганите един изцяло нов свят.