Камелия Величкова
издател

Камелия е създател, издател и творчески директор на "ВИЖ!". Завършва "История и теория на културата" в Софийския университет, а извън работата си в списанието има повече от 15 години опит в сферата на графичния дизайн. Публикувала в над 200 печатни проекта и зина за различни културни организации, съвременни артисти, платформи за образование, околна среда и човешки права. Камелия е част от екипа на Международен филмов фестивал Бургас, "dolce far niente" на Дарик радио, "Вторични суровини" на студио Пункт и "Камерна електроника", платформата oldburgas.com и др. Заедно с екипа на "ВИЖ!" организира няколко групови изложби на съвременни визуални артисти, творчески конкурси, литературни четения и представяния на книги, филмови прожекции, лекции и др.

Мая Стефанова
отговорен редактор

Мая е отговорният редактор в екипа на "Виж!" с дългогодишен журналистически и редакторски опит в сферата на културата. Завършва "Европеистика" в СУ с профил медии. Професионалният ѝ път започва в екипа на музикалната Tелевизия ММ, след което продължава в маркетинг и PR отдела на "Диема Вижън" и Нова ТВ, а после, между 2011 и 2020, е редактор по темите развлечение и култура в “Дневник”. В редиците на "Виж!" е от 2016 г. През годините участва в проектите Reel Feel, фестивала Sea Garden в Бургас, а нейни текстове и интервюта са публикувани още в изданията Капитал Light,"Една седмица в София", Rubbed Magazine, Boyscout Magazine, Go Guide, сп. “НЕЯ”, Blister и др.

Светослав Тодоров
редактор

Журналист, писател, поет, DJ и промоутър от музикалната платформа Indioteque. Светослав е с дългогодишен журналистически и редакторски опит по темите, свързани с култура, в медии като “Дневник”, Капитал Light, Balkan Inside. Завършил бакалавър "Българска филология" и магистратура “Кино, литература и визуална култура“ в СУ. Автор на сборниците с кратки разкази "Хората, които заспиваха сами" (2014) и "Десет разговора" (2017). През 2020 г.излиза аудио сборникът му "Нищо няма да ти се случи".

Иван Димитров
редактор

Иван е прозаик, който си позволява да пише поезия, смята, че трябва да си спестяваме драмите и затова ги проектира в своите пиеси. Автор на шест книги, той се грижи за рубриката ни за съвременна българска литература. Иван е с дългогодишен журналистически и редакторски опит, комуникации и проекти в сферата на културата. Завършил бакалавър "Българска филология" и магистратура "Културна антропология" в СУ. Писал е текстове за редица медии, сред които “Горичка”, “Една седмица в София”, “Егоист” и “Дневник”. Като драматург дебютира в Ню Йорк с пиесата си “Очите на другите”.

Боряна Пандова
фотограф

Боряна Пандова е визуален артист, който работи в сферата на фотографията и видеото. Участник в различни социално ангажирано проекти. Образованието ѝ минава през театъра, срещата с който я довежда до нейната любов към фотографията и видеото. Завършила е специалност “Художествена и приложна фотография” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” и магистърската програма по фотография към “Националната художествена академия”. Част от ядрото на проект “На живо” - проект от програмата “Изкуство за социална промяна - игра срещу насилието”. Боряна има над 200 ч. психосоциални практики. От 2019 преподава в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”.

Мила Михайлова
маркетинг

Мила Михайлова завършва Софийски университет “Св. Климент Охридски” със специалност "Френска филология". Оттогава работи в сферата на онлайн комуникациите и дигиталната реклама. Била е част от екипите на рекламна агенция Brand New Ideas, EventEase и Бюро “Творческа Европа-България”, а към днешна дата се занимава с маркетинг и комуникации към фондация "ЕДНО за Култура и Изкуства", галерия КО-ОП и списание "Виж!".

Михаела Люцканова
маркетинг

Михаела е специалист с широки познания и опит в сферата на рекламата, маркетинга и разпространението в областта на културата. Има дългогодишен опит като PR и маркетинг специалист в "Арт Фест", "София Филм Фест" и "Дом на киното", работила е за различни артисти и организации в сферата на тврорческите индустрии.

Здравка Раева
маркетинг

Здравка има магистърска степен "Връзки с обществеността" в СУ. Нейният опит в рекламни агенции, връзките с клиенти и управлението и изпълнение на продажби я прави идеално допълнение към екипа на "Виж!" в ролята й на маркетинг мениджър.

Мария Василева
преводач

Мария Василева се включва в орбитата на "Виж!" като преводач на английски. От двайсет години работи с думи и различни езици, онлайн и на хартия. Нейни преводи на съвременна българска и руска литература са публикувани в “Ploughshares”, “Modern Poetry in Translation” и в серията “Russian Library” на издателството на Колумбийския университет в Ню Йорк. Автор на стихосбирките “Портрети отблизо” (Жанет 45) и “Повторения” (ДА). В свободното си време храни кварталните котки в София и Бургас.

Насо Русков
преводач

От десетилетия Насо Русков е като неофициален посланик на Великобритания в България - заради костюма и бомбето, заради английските текстове на Babyface Clan и последвалата междинна група Imbeciles & Тhe Poison Umbrella, телевизонните коментари на мачовете на “Арсенал”. За това си има причина - в Лондон той прекарва част от детството си, както и част от трийсетте си. От преживяното излиза, както Бонд би казал - shaken, not stirred. Дълго време познат най-вече като фронтмен на Babyface Clan, през последните години той и китаристът Иво Стоядинов са свързвани най-вече с поредицата партита We Like Kitsch и електро-поп триото със Сибила Серафим Les Animaux Sauvages.