Димитър Кенаров

Той е журналист с поетична душа и обратното. След края на академичното си обучение в САЩ продължава да пише на английски пътеписи от България, Македония, Сърбия и Ирак и репортажи, публикувани в издания като Esquire, Outside, The Nation, Foreign Policy, Boston Review, The International Herald Tribune. На български предпочита да се отдава на поезията, което го отвежда до две стихосбирки “Пътуване към кухнята” и “Апокрифни животни”, които са в каталога на “Жанет 45”.

Отивам на село

„Отивам на село.” Някога това бяха вълшебни думи за повечето градски деца, заклинание за безмерно щастие.

ВНИМАНИЕ, ОПАСНОСТ ОТ ПРИСТРАСТЯВАНЕ

През ноември "Виж!" се връща с машина на времето през 1989 г. и си представяме как би изглеждал един наш брой, ако трябваше да го издадем преди 30 години. Предизвикателството да пишем сякаш се намираме насред ноември отпреди 30 години, но намирайки се насред октомври 2019 г. бе изпитание за всички автори. Надяваме се, че докато четете, ще си представите, че сте се пренесли там заедно с тях.

Изабела Роселини за пресечните точки между науката и фантазията

Едно от най-странните и оригинални неща, на които можете да попаднете в YouTube – а конкуренцията там, както знаем, е сериозна – са серията късометражни филми Green Porno на актрисата-модел-активист Изабела Роселини за биологията и сексуалните навици в животинското царство. Повече Дейвид Линч и по-малко Дейвид Атънборо.

Човек понякога трябва да избягва шедьоврите, ако иска да създава изкуство.

ТЕМА МОРЕ: ДИМИТЪР КЕНАРОВ

Той е журналист с поетична душа и обратното.