Камелия Величкова

Камелия е създател, издател и редактор на "Виж!". Грижи се за визията на изданието и води рубриката за визуални изкуства Artist's corner. Завършва "История и теория на културата" в Софийския университет, а извън работата си в списанието има 15-годишен опит като дизайнер на свободна практика. Част е от проектите Burgas International Film Festival, dolce far niente на радио "Дарик", "Вторични суровини" на работилница "Пункт" и "Камера Електроника", платформата oldburgas.com и др.

Музика под прикритие

Тодор Карастоянов е дълбоко свързан със сцената, но никак не обича светлината на прожекторите и е част от поне един проект, който може да сте слушали на живо, но чиито членове предпочитат да останат анонимни.

Имало едно време на юг

Скулпторът Стоян Бочев пази истинска съкровищница от истории за миналото на Варвара

Писма с Кристо

Първата пощенска марка с лика на Христо Явашев - Кристо, отбелязват 85-годишнината от рождението му

Разговаря с илюстратора Крис Хотън малко преди участието му като лектор в симпозиума на третото издание на фестивала МЕЛБА на 7 ноември.

BLOOD BECOMES WATER

Кръвта вода не става. Не и ако питаме арт колектива Blood Becomes Water, който от 2010 г. насам създава лимитирани издания за съвременно изкуство и се занимава с илюстрация и графичен дизайн.

Илкер Савашкурт: Най-голямото предизвикателство сме ние самите

Турският режисьор Илкер Савашкурт се опитва да отразява вижданията си чрез киното, писането и музиката. Преди, за целта използва струнни инструменти, но от 10 години насам неговият основен инструмент е камерата.

Слънчеви акварели

Мила Янева - Табакова за бутиковата графична книга "Сувенири", която тя издаде самостоятелно в ограничен тираж от 100 бройки съвсем навръх извънредното положение.

Open Call Back: Мариана Сърбова

Мариана Сърбова е архитект, художник, фотограф - в този случай между тях има по-скоро знак за равенство, вместо за надмощие.

„За произхода на видовете на Чарлз Дарвин“ е прекрасното илюстрирано издание, което разказва за живота на Дарвин и невероятните му открития.

Историята за краля и дъжда

„История за краля и дъжда” на Кирил Златков и Зорница Христова е книга за трудни времена. За потопа – архетипният символ на отчаянието, залегнал в почти всяка световна религия.