Камелия Величкова

Камелия е създател, издател и творчески директор на "ВИЖ!". Завършва "История и теория на културата" в Софийския университет, а извън работата си в списанието има повече от 15 години опит в сферата на графичния дизайн. Публикувала в над 200 печатни проекта и зина за различни културни организации, съвременни артисти, платформи за образование, околна среда и човешки права. Заедно с екипа на "ВИЖ!" организира няколко групови изложби на съвременни визуални артисти, творчески конкурси, литературни четения и представяния на книги, филмови прожекции, музикални събития и др.

Износ на абстрактна мисъл

Избрани творби на дванадесет български автори са в музея “Вазарели” в Будапеща и поставят страната ни на международната карта като една от най-новите възникващи сцени за геометрично изкуство в света.

До границата на виреене: историята на Meadows in the Mountains

Бенджамин Сас, създател на култовия Meadows in the Mountains, разказва за развитието на фестивала и защо при тях “планината е безопасна за всички”

Kуе Сакамото и японската следа в клубната култура

Диджеят и продуцент Куе Сакамото идва от музикалната ъндърграунд сцена на Токио и пренася японската естетика в клубовете по целия свят

Какво прави К-поп музиката световен феномен, защо българското танцово общество е едно от най-големите в Европа и кои са тези, за които всичко това е начин на живот

Париж поставя на фокус български фотографи

Фотопроекти на Христина Ташева, Тихомир Стоянов, Михаил Новаков и Мартин Атанасов гостуват на музея Centquatre в Париж от 25 март до 21 май

Петър Дочев по пътя от натурата към абстракцията

Една от знаковите изложби, които може да видите този месец в София, без съмнение е „Петър Дочев: Пътят на художника” в пространството на „нонсофия” на бул. „Дондуков” 36.

Музика под прикритие

Тодор Карастоянов е дълбоко свързан със сцената, но никак не обича светлината на прожекторите и е част от поне един проект, който може да сте слушали на живо, но чиито членове предпочитат да останат анонимни.

Имало едно време на юг

Скулпторът Стоян Бочев пази истинска съкровищница от истории за миналото на Варвара

Първата пощенска марка с лика на Христо Явашев - Кристо, отбелязват 85-годишнината от рождението му

Неоновите палитри на Крис Хотън

Разговаря с илюстратора Крис Хотън малко преди участието му като лектор в симпозиума на третото издание на фестивала МЕЛБА на 7 ноември.