Автори
Мая СтефановаСтатии: 78
 • ВКЛЮЧИ СЕЗОНА

  В последно време, превключването от сезон в сезон става все по-непредвидимо и някак дори сложно. Затова е добре, когато някой друг се погрижи да ни олекне и да сложи някакъв ред в това. Като поредица от партита на бар Switch под мотото Switch the Seasons, които от 2015 г. насам успяват винаги да открият най-подходящия елемент за едно такова превключване.

 • #ГЛАС ЗА ТАНЦ

  Когато тялото нададе глас за танц, значи е дошло времето за “Антистатик”. Дванадесетото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс тази година ще се събере в дните между 9 и 21 май и мотото му е именно #ГласЗаТанц.

 • Нашата Петя

  Четири десетилетия след смъртта на бургаската поетеса Петя Дубарова думите й продължават да отекват в съзнанието на поколения и звучат така правдиви и актуални и днес. Затова и с интерес очакваме да видим първия игрален филм, вдъхновен от поетесата, която си отива едва на 17 години, но ни оставя цяло море от трепети, събрани между шепа думи.

 • Ремиксирана версия

  Българският фолклор отдавна има своята световна слава с помощта на “Мистерията на българските гласове”, но беше крайно време някой по-съвременен изпълнител да допълни този образ пред ушите на света и този човек се оказа продуцентът и диджей Иван Шопов.

 • деGUSGUSтaция

  Не че ще им е за първи или втори път, но това не значи, че всеки следващ път не е отново специален или по-малко от добър от предходния. Сценичните гостувания на една от любимите на всички исландски банди GusGus се превръщат в страхотна музикална традиция за нашата клубна сцена и този път ще можем да ги чуем на 10 май в новооткрития Music Jam Club.

 • В нейните ръце

  Жените в наши дни са еднакво добре представени както пред, така и зад обектива, но е имало времена, когато малцина са били онези, които са имали да дадат повече зад, отколкото пред нея. Вивиан Майер е точно от тях.

 • Охолен живот

  Животът между края на 60-те години и 90-те мнозина помнят като охолен. Затова и 400-те фотографии на Тихомир Стоянов, подредени уж хаотично, но всъщност доста прецизно и илюстрирайки мигове точно от този период съставят изложба с името “Охолен живот”.

 • С'ПРИНТИРАЙ

  Глобалната платформа за социално ангажирани креативни решения Fine Acts е измислила начин да го направим с нова серия от творчески маратони на пресечната точка на човешките права и визуалното изкуство - Fine Acts Sprints.

 • Sofi Tukker

  Ако следите най-големите отличия в музикалния бизнес - наградите "Грами", то със сигурност знаете, че американското поп дуо Sofi Tukker освен с номинации, вече две поредни години повдига духа на церемонията с изпълненията си на живо.

 • Теодор Генов

  Той е от младите художници, които ще следим през 2019 г.. Така Теодор Генов попада сред единадесетте артисти в изложбата “Арт Старт 2019: Винаги ще има утре” с куратори Весела Ножарова и Стефка Цанева.

 • Поетични тела

  В няколко последователни дни ще можем да се насладим на авторски хореографии, които изследват поетичността в тялото. Зад инициативата стои проектът Steam Room, който се опитва да търси поезията и социалните измерения чрез танца.

Покажи още статии