Автори
Мая СтефановаСтатии: 87
 • Поздрави от синята палатка

  Петя Кокудева вече отдавна обичаме като автор на детски книжки, но също така отдавна познаваме и като пътешественик. От онези, които се срещат със света през погледа на страничния наблюдател и минувача - ценител на историите и детайлите.

 • Фестивални поле/яни

  Няма да пропуснем да напомним, че Meadows In The Mountain е фестивалът на една ръка разстояние, който всеки уважаващ себе си фестивален лъв или лъвица трябва да посети поне веднъж. Има защо да е едно от най- хвалените подобни събития в световните медии.

 • FOLLOW THE WHITE RABBIT

  Тази година дните на White Rabbit Festival са 6 и 7 юли, a музикалната сцена се измества на гърба на Народния театър “Иван Вазов”, с което се увеличава и пешеходната, а защо не и танцувалната зона.

 • Формулирай формула

  След като направи огромен фурор на премиерата си в “София Филм Фест” тази година и не успя да побере всички желаещи да го гледат, новият документален филм на Николай Василев “Формулата на Тео” потегля на прожекционна обиколка из страната.

 • Африка на Черно море

  За втора поредна година африканският континент ще се премести за няколко дни на брега на Черно море с фестивала “Дни на Африка в Бургас 2019”, който ще продължи от 18 до 25 юни.

 • Шаманът Сибусиле

  Сибусиле К’аба e необикновен южноафрикански китарист и вокалист, който вече владее сърцата на мнозина фенове на джаза и афромузиката по света, откакто през 2017 г. издава дебютния си албум Open Letter To Adoniah / Unlearning.

 • Трагедията на Еврипид

  За първи път след 40-годишна пауза трагедията на Еврипид “Медея” ще се завърне на сцената на Античния театър в Пловдив. Както е било и в Античността, представлението ще бъде изиграно един единствен път с участието на над 40 души на сцена.

 • Голо тяло

  Не са кой знае колко много имената в българската фотография от миналия век, които са създали етически и естетически бунт, но галерия Synthesis се е заела да ни покаже част от тях в серията си “Имена в българската фотография”, сред които попадат арх. Николай Попов, Йордан Йорданов - Юри и Гаро Кешишян.

 • "Уловена в кадри"

  Из улиците на Ню Йорк с Яна Лозева

 • ВКЛЮЧИ СЕЗОНА

  В последно време, превключването от сезон в сезон става все по-непредвидимо и някак дори сложно. Затова е добре, когато някой друг се погрижи да ни олекне и да сложи някакъв ред в това. Като поредица от партита на бар Switch под мотото Switch the Seasons, които от 2015 г. насам успяват винаги да открият най-подходящия елемент за едно такова превключване.

 • #ГЛАС ЗА ТАНЦ

  Когато тялото нададе глас за танц, значи е дошло времето за “Антистатик”. Дванадесетото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс тази година ще се събере в дните между 9 и 21 май и мотото му е именно #ГласЗаТанц.

Покажи още статии