Йордан Тодоров

Йордан Тодоров е журналист, документален режисьор, кинокритик и преводач от немски език. В момента живее в Берлин. Тодоров е продуцент на “Пламен”, филм за починалия след самозапалване в знак на протест Пламен Горанов (2015), автор на филмите “Бетонни фараони” (2010), който разказва за най-многобройната ромска общност калдарашите, и на "Татко снима мръсни филми” (2011) за родения в Бургас и избягал в САЩ по време на тоталитаризма режисьор на еротични филми Стивън Х. Апостолоф, както и на последвалата книга за живота му (2020).

Дейвид Уенгроу: Наистина ли човешката история завършва така?

Авторът на бестселъра “The Dawn of Everything” за митa за държавата като “необходимо зло”, произхода на неравенството и това как да променим бъдещето, започвайки от миналото.

Берлинските клубове стават климатично неутрални

Проектът Clubtopia помага на собствениците на заведения в преоборудването им, така че да станат по-екологични

Легендарният библиофил

Тони Фекете пътува постоянно в преследване на най-новия екземпляр за библиотеката си и снима риалити шоу, в което е книжната версия на Антъни Бурдейн

Йордан Тодоров е журналист, документален режисьор, кинокритик и преводач от немски език. В момента живее в Берлин.

Берлиния: Йордан Тодоров

Kинокритик, журналист и режисьор, Йордан Тодоров ни разказва за неговия Берлин.

Dad Made Dirty Movies

Йордан Тодоров e кинокритик, журналист и режисьор на документални филми. Поводът да поговорим с него е филмът му "Dad Made Dirty Movies" за Стивън Апостолоф - най-успелия българин в Холивуд.